Studier, Livet & Förberedelser

Denna blogg kommer handla om studier, stipendier, studieteknik, planering, organisation m.m allt för att du ska nå dina mål!

Historia och moderna språk samt historia och politik

Kategori: Allmänt, Jobb, Skola, Utbildning, grundutbilning, historia, historia och moderna språk, historia och politik, kandidatexamen, kurser, moderna språk, oxford, plugg, politik, prestation, studier, universitet, universitetet, utomlands

Historia och moderna språk

Denna kurs ger dig möjligheten att studera ämnen inom historia och ett europeiskt språk som relaterar till varandra. Ett intresse för 1800-talets franska litteratur, till exempel, kan förstärkas genom att studera franska och europeisk historiska i samma period. Ett intresse för medeltida italiensk historia kan berikas genom en studie av Dante. Inte bara kan litteraturen relateras till sitt historiska sammanhang, men dagordningen för de historikerna kan också omprövas genom ingrepp med litterära metoder.
 
Den rikedom och mångfald i de kulturella och intellektuella ämnen som bedrivs i de två collegen möjliggör spännande och intellektuellt nyskapande kombinationer. Studenter som genomför denna typ av gemensam examen gör även ofta egenskapade bidrag, utvecklingar och hittar nya metoder under tiden de spenderar på colleget. 
 
Karriärer efter man studerat historia och moderna språk är inom media, förlagsverksamhet, juridik, förvaltningskonsult och redaktör.
 
Studenter som är intresserade av den här kursen kan också överväga att läsa arkeologi och antropologi, antikens kultur och historia, övriga historiekurser, andra moderna språk kurser eller konsthistoria.
 
 
 
 
Historia och politik
 
Kursen syftar till att sammanföra kompletterande, men separata vetenskapsgrenar för att bilda ett sammanhängande och stimulerande program. Examen man får möjliggör inte bara för eleverna att sätta sig in i de samtida politiska problem i sitt historiska perspektiv, men utrustar dem samtidigt genom studier av det förflutna i samband med den konceptuella stränghet som kommer från statsvetenskap.
 
Det speciella med denna kurs är chansen att få välja väldigt brett mellan dessa två ämnen. Det går att kombinera medeltida historiska alternativ med en analys av samtida politiska system. Den expertis som ett antal av Oxfords politiska teoretiker och historiker har i kursen historia om politiskt tänkande, det tematiska tillvägagångssätt för undervisning i allmän historia under det första året och betoningen på tvärvetenskaplighet i både politiska och historiska uppsatser stärker denna kurs.
 
Karriärer efter man studerat historia och politik är historiker, redovisning, reklam, arkivarbete, ekonomi, offentlig förvaltning, rådgivning, internationellt välgörenhetsarbete, media, juridik, bibliotekarie, förvaltningskonsult, museer, politik, publicering, forskning, socialt arbete, undervisning och teater. 
 
Studenter som är intresserade av den här kursen kan också överväga att läsa arkeologi och antropologi, antikens kultur och historia, övriga historiekurser, konsthistoria och filosofi, politik och ekonomi (FPE).
 
 
Allmänt
Läppglans blogglista.se Personligt bloggar