Studier, Livet & Förberedelser

Denna blogg kommer handla om studier, stipendier, studieteknik, planering, organisation m.m allt för att du ska nå dina mål!

Engelska och moderna språk samt europeiska- och mellanösternsspråk

Kategori: Allmänt, Fritid, Jobb, Skola, Utbildning, engelska, engelska språket, engelska studier, europeiska, europeiska språk, grundutbilning, kandidatexamen, kurser, mellanöstern, mellanösternsspråk, moderna språk, oxford, plugg, praktik, prestation, språk, studier, universitet, universitetet, utomlands

Engelska och moderna språk
 
Den engelska sidan av kursen ger dig ett urval från en lista med dokument som täcker all litteratur skriven på engelska från sitt ursprung i anglosaxiska genom verk som producerats i engelskspråkiga länder över hela världen i nutid. Den moderna språksidan av kursen ger dig en praktisk språkutbildning, uppmuntrar dig att tänka samstämmigt kring språket och se det som ett föremål för undersökning. Kursen presenterar dig även för en omfattande och fascinerande värld kring västvärldens litteratur och tankesätt.
 
Både det engelska och moderna språk anläggningarna vid Oxford är bland de största i landet och arbetar med kända forskare inom alla områden i respektive ämne. Studenterna har därmed tillgång till en rad sakkunniga handledare. Alla Oxfords bibliotek är utmärkta och alla elever har också tillgång till den engelska anläggningens bibliotek, Taylorinstitutionens bibliotek (för språk), Bodleian biblioteket och deras egna högskolebibliotek.
 
Kursen är mycket flexibel. Under det första året kommer du att arbeta praktiskt med ditt valda språk och studera ett urval av viktiga texter från språkets litteratur. På den engelska sidan, kommer du att introduceras till de konceptuella och tekniska verktyg som används inom studierna av språk och litteratur, samt ett brett utbud av olika kritiska antaganden och synsätt. Du kommer också att göra stort uppsatsarbete på antingen tidig medeltid, viktoriansk eller modern litteratur.
 
Under det andra året kommer en rad olika alternativ öppna upp sig för dig. Arbetet kring ditt moderna språk kommer att fortsätta och du kommer att studera litteratur från ett stort antal perioder i engelska och i ditt språk. Det tredje året av den fyraåriga kursen spenderas utomlands och du utför dina studier samt praktik i landet du befinner dig i. När du kommer tillbaka får du välja mellan en rad olika ämnen som du ska specialisera dig i och skriva uppsatsarbete i både engelska och ditt moderna språk samt i litteraturvetenskap.
 
Karriärer efter man har studerat engelska och moderna språk är tv, förlagsverksamhet, undervisning, journalistik, teater, administration, förvaltning, reklam, översättning, marknadschef, miljö, bibliotek och juridik.
 
 
 
Europeiska och mellanösternsspråk

Kursen i europeiska och mellanösternsspråk gör det möjligt för studenter att kombinera uppsatser på ett av de språk som lärs ut vid collegen för moderna språk med uppsatser i arabiska, hebreiska, persiska och turkiska. Detta ger möjligheten att dra nytta av de kulturella kopplingar som existerar mellan ett antal europeiska och språk från mellanöstern. Till exempel kan lämpliga kombinationer vara franska och arabiska, tyska och turkiska, eller hebreiska och ryska, men även några av de mindre uppenbara matchningarna skulle ge liknande kulturella och historiska kopplingar. Således spanska och turkiska skulle vara en intressant kombination för studier av sefardiska judendomens historia, medan persiska och portugisiska är viktiga för studier av tidiga imperialismen.
 
Genom sina långvariga traditioner har Oxford unika resurser för studier av europeiska språk och språk från mellanöstern. Bodleian biblioteket och Taylorinstitutionens bibliotek (för språk) har en magnifik samling av böcker och manuskript. Taylorinstitutionens bibliotek är ett av de största forskningsbiblioteken och utlånings ägnas åt de moderna europeiska språken i världen. Universitetet har också ett centrum för hebreiska och judiska studier, som inrymmer Leopold Mullers bibliotek med mer än 35.000 volymer i hebreiska och mer än 7.000 volymer i västerländska språk.
 
Karriärer för dem som har studerat europeiska och mellanösternsspråk är juridik, ekonomi, handel, managementrådgivning, bokföring, media, reklam, television, översättare, journalistik, UD och konst. 
 
Studenter som är intresserade av den här kursen kan också överväga att läsa andra språkkurser eller orientaliska studier.
 
Kommentera inlägget här:

Allmänt
Läppglans blogglista.se Personligt bloggar