Studier, Livet & Förberedelser

Denna blogg kommer handla om studier, stipendier, studieteknik, planering, organisation m.m allt för att du ska nå dina mål!

Geovetenskap samt ekonomi och förvaltning

Kategori: Allmänt, Fritid, Jobb, Skola, Utbildning, ekonomi, ekonomi och förvaltning, engelska, engelska studier, förvaltning, geovetenskap, grundutbilning, gymnasiet, kemi, krav, kurser, matematik, metoder, oxford, plugg, praktik, prestation, statistik, stressful, stressigt, studier, teknik, träning, universitet, universitetet

Geovetenskap

Geovetenskap handlar om jorden, den plats vi alla människor bor på, därför sker även snabba förändringar och nya saker tillkommer konstant p.g.a. oss människor. Oxford erbjuder en bred utbildning där man tar vara på förändringarna som sker samtidigt som man försöker förstå varför de sker och hur det kommer förändra den plats vi bor på. Geovetenskap lär studenter de olika teknikerna och kompetensen som behövs för att kunna tolka bergsmaterial och geologiska fenomen samtidigt som de tillämpar olika teorier och tekniker från fysik, kemi, materialvetenskap och biologi till studier av jorden och miljön.
 
Den geovetenskapliga institutionen vid Oxford har ett internationellt forskningsrykte, och rymmer toppmoderna laboratorier samt IT-resurser inom ett nyligen avslutad byggnad. Avdelningen är en livlig plats med aktiva laboratorier där elever, lärare och besökare från utlandet kan arbeta tillsammans. Kontor och undervisningslabb är nära varandra men det finns gott om öppen plats. Man kommer mycket snabbt få en känsla av att vara en del av  gemenskapen där alla känner varandra. Detta ger en mycket god atmosfär och studenter lär sig inte bara grunderna i ämnet, men får också lite känsla för de upptäckter som dyker upp från aktuell forskning.
 
De olika ämnena återspeglas i kursutbud som täcker processer från jordens inre och kartläggning av seismiska vågor, till utvecklingen av jordskorpan som dokumenteras i klipporna vid ytan för att sedan fortsätta till havet och atmosfärens cirkulation och slutligen till livets utveckling på jorden. Förutom föreläsningar, laborationer och handledning, kan du även få en studieresa som undervisas av en geolog vars andra fältområden är högt upp i Himalaya, på en båt i Atlanten med läran om havsströmmarna, en oceanograf som forskar om Arktis eller i ett laboratorium, med hjälp av isotoper från uran och strontium i stalagmiter, mäta variationer av tidigare klimat. 
 
Geovetenskap är en del av matematisk, fysisk och livsvetenskapsdelning som också innehåller kemi, datavetenskap, teknik, material, matematik, fysik och statistik. Under det första året, kan det vara möjligt att byta till en annan grad naturligtvis beroende på tillgången av utrymme hos den andra kursen och samtycke av högskolan.
 
Karriärer efter studierna kan vara att arbeta hos energisektorn, miljösektorn, teknik/tekniska konsultföretag, ekonomi, dataanalytiker, revisor och hydrogeolog.
 
Studenter som är intresserade av den här kursen kan också överväga att studera biologisk vetenskap, kemi, geografi, humaniora, materialvetenskap och fysik.
 
 
 
 
Ekonomi och förvaltning
 
Ekonomi är läran om hur konsumenter, företag och regeringar fattar beslut som tillsammans avgör hur resurserna fördelas. En förståelse av ekonomi i allmänhet har blivit allt viktigare för att förstå regeringens politik, genomförandet av företagens och de enorma förändringar i ekonomiska system som förekommer över hela världen.
 
Förvaltning handlar om en effektiv användning och samordning av material och arbete inom organisationer i strävan efter organisationens definierade mål. Den anser det inbördes förhållandet och samspelet mellan olika delar av en organisation samt mellan organisationen och dess omgivning. Förvaltningsstudenter ser på teorier, modeller och ramverk för att förstå hur chefer beter sig och deras roll i processen för beslutstagandet.
 
Ekonomi och förvaltning ligger på topplistan bland det studenter väljer att ta en kandidatexamen i. Kursen undersöker frågor som är centrala för den värld vi lever i - hur ekonomin och organisationer fungerar, och hur resurserna fördelas och samordnas för att uppnå de mål som satts upp. Ekonomi och förvaltning är idealiska intellektuella partner, båda ämnena är särskilt lämpade för att stärka och ifrågasätta det andra ämnet. Ekonomi ger bredare förståelse för ekonomisk verksamhet och hur organisationer fungerar. Förvaltning i sin tur analyserar karaktär och mål för denna funktion.

De vanligaste karriärerna efter studierna är akademiker i ekonomi, arbetsgivare, ekonom, bank, finans, rådgivning, forskning och undervisning.
 
Studenter som är intresserade av den här kursen kan också överväga att läsa historia och ekonomi eller filosofi, politik och ekonomi (PPE).
 
 

 

 

KOMMENTARER:

  • Studieintresserad säger:
    2014-04-11 | 15:19:12

    Hej, har du mycket iskolan nu? eller varför skriver du inget nytt?

    Svar: Hej!

    Mina lärare har vanan att sätta alla våra prov de sista 2 veckorna innan varje lov av någon anledning. Detta har lett till att jag inte skriver så ofta som innan. Nu är det lov för min del och en hel del nya blogginlägg ska komma :)

    MVH
    Nalix

Kommentera inlägget här:

Allmänt
Läppglans blogglista.se Personligt bloggar