Studier, Livet & Förberedelser

Denna blogg kommer handla om studier, stipendier, studieteknik, planering, organisation m.m allt för att du ska nå dina mål!

Att tänka på när man blivit antagen

Kategori: Allmänt, Fritid, Jobb, Skola, Utbildning, antagen, finansiell hjälp, grundutbilning, gymnasiet, kostnader, krav, metoder, oxford, prestation, stressigt, studier, träning, universitet, universitetet

Blir du antagen vill jag börja med att säga grattis och lycka till! Det finns dock en hel del saker du bör tänka på innan du anländer till universitetet.

· När du väl blivit antagen till skolan kommer du få skriva på ett universitetskontrakt som du tillsammans med ett passfoto ger till skolan/din collegeavdelning. Du kan också få skriva på ett collegekontrakt samtidigt som du kommer få ytterligare ankomstinformation av skolan.

· Efter att kontraktet är undertecknat kommer du få dina University of Oxford IT-inlogg. Detta kommer ge dig möjligheten att använda dig av skolans IT-tjänst samt att du får ett eget Oxford e-post konto och tillgång till webbsidor för studenter.

· Som ny student ska du fylla i det första steget i registreringsprocessen genom att använda ditt IT-inlogg. Du måste registrera dig för att delta i ditt studieprogram. Förutom ett eget e-postkonto kommer skolan att ge dig ett universitetskort, skriva ut ett registreringsintyg och ge dig möjligheten att överblicka dina prov och resultat. Du kommer inte vara erkänd som student på Oxford innan du har registrerat dig.

· Första året får alla första årets studenter ett rum i skolans collegeavdelning eller hall. Däremot kan du behöva flytta ut andra eller tredje året och många studenter väljer att dela ett hus eller lägenhet med vänner. Vill man bo kvar på college andra eller tredje året måste man kontakta skolans boendekontor som sköter alla rum, gärna så tidigt som möjligt för att kunna få ens chans att leta bostad på annat håll.

· Som tidigare skrivet erbjuder skolan finansiellt stöd för studenter med dålig ekonomi i hushållet eller om föräldrarna har funktionshinder. Även föräldrar som upplever ekonomiska svårigheter under studietiden kan få finansiell hjälp av skolan.
Du bör ha i åtanke att dina första veckor på skolan kommer mest sannolikt bli dyrare än budgeten du tänk hålla. Detta p.g.a. att du ska bosätta dig samt köpa in böcker m.m. Det finns bra information på universitetets hemsida om hur du hanterar din ekonomi och öppnar ett bankkonto. Även en sorts räknare finns på hemsidan för att räkna ut dina kostnader för sig.


· Innan man anländer till universitetet bör man ta en MPR-vaccination samt en Meningit A & C (eller ACWY). Detta rekommenderas starkt av universitetet och kan i vissa fall vara obligatoriskt. Om det skulle förekomma att du blir sjuk under tiden du är på universitetet finns läkare och sjuksköterskor på plats som man alltid kan kontakta. Elever från Sverige har gratis sjukvård på skolan ev. att det kan uppkomma kostnader om det kräver större/dyrare behandling.

· Diskutera dina behov med universitetets handläggare på universitetet innan du börjar, detta kan gälla vård, finansiell hjälp eller studiestöd som du kan få hjälp med trots att du möter vissa kriterier.
Handikappsrådgivningen hjälper elever med medicinska och fysiska diagnoser samt elever med inlärningssvårigheter. Detta kan gälla stöd vid föreläsningar, handledning, examination eller collegeboende.

· Kontrollera om du behöver ordna en hemförsäkring innan du bosätter dig i en av hallarna eller collegerummen. Vissa colleges har försäkringar som täcker deras studenters tillhörigheter medan andra inte har det. Endsleigh är den officiella försäkringstjänsten för studentkårer och internationella studenter.

· Du kan förbereda dig innan du anländer till universitetet genom att på deras hemsida lyssna på andra studenter som studerar samma program och berättar hur deras upplevelse är. Det finns också olika guider man kan ta del av från studentkåren och skolan.

· Skulle man behöva finansiell hjälp med inte kan få det av skolan går det alltid bra att vända sig till CSN i Sverige som också erbjuder studiemedel för utomlandsstudier.

 

 

KOMMENTARER:

  • Studieintresserad säger:
    2014-03-06 | 15:57:10

    Hej, varför har du inte skrivit på länge?

    Svar: Hej!
    jag ber om ursäkt för den låga aktiviteten på bloggen för tillfället. Denna vecka har jag haft väldigt mycket att studera själv samt behövt göra andra saker och bloggen har fått komma i andra hand.

    Det är väldigt kul att komma in och se att det faktiskt finns de som läser min blogg och är intresserade. Jag kommer börja lägga upp inlägg igen så fort jag kan men förhoppningsvis börjar jag senast på lördag :)
    Nalix

Kommentera inlägget här:

Allmänt
Läppglans blogglista.se Personligt bloggar