Studier, Livet & Förberedelser

Denna blogg kommer handla om studier, stipendier, studieteknik, planering, organisation m.m allt för att du ska nå dina mål!

Arkeologi och antropologi samt biokemi

Kategori: Allmänt, Antropologi, Arkeologi, Biokemi, Fritid, Jobb, Skola, Utbildning, grundutbilning, gymnasiet, krav, kurser, metoder, oxford, plugg, praktik, prestation, prov, stressful, stressigt, studier, universitet, universitetet

Arkeologi och antropologi - Arkeologi och antropologi tillsammans omfattar studierna kring mänskligheten från det avlägsna ursprunget till den mänskliga arten idag. Båda ämnena har en lång historia. Arkeologi växte från 1700-talet medan antropologi började ännu tidigare, mest troligen under de första dagarna av kolonisering. Idag innebär båda ämnena en rad sofistikerade metoder som delas med konst, samhällsvetenskap och naturvetenskap. Det finns också livlig växelverkan. Till exempel, de antropologiska studierna av primater och tidiga människor hjälper arkeologer genom att återvinna de funna kvarlevorna från våra förfäder och på så sätt rekonstruerar man hur människor levde förr i tiden.

Oxford är ett ledande centrum för forskning och undervisning inom arkeologi och antropologi. De har sex intuitioner som specialiserar sig på just detta ämne, alla stödjs av världsklass bibliotek och har väl utrustade laboratorier och datorresurser. Oxfords examen är unik i sitt sätt att kombinera arkeologi och antropologi under kursen. De erbjuder ett ovanligt brett perspektiv på mänskliga samhällen från tidigaste fornhistorien till idag.

 

Vissa arkeologer och antropologer som är utexaminerade väljer att gå vidare till fortsatta studier och forskning för att bli professionella antropologer och arkeologer. Akademiker i denna kurs har hittat möjligheter i kulturmiljövård, museisäkring och utbildning, regionala arkeologiska tjänster, internationell utveckling, offentlig förvaltning, reklam, marknadsföring, databehandling, energiförsörjning och samhällsrelationer. Nya arkeologi- och antropologi akademiker inkluderar managementkonsult, en finansanalytiker, en praktikant advokat och en medicinare. 

Studenter som är intresserade av den här kursen kan också vara intresserade av klassisk arkeologi och antik historia, Historia kurser, konsthistoria, humanvetenskap eller geovetenskap (geologi).

 
Biokemi (molekylär och cellulär) - Studier av levande ting på molekylär nivå har genomgått en enorm expansion under senare år, vilket har lett till större insikter i ämnen så olika som livets ursprung, vilken typ av sjukdom och utveckling av individuella organismer. Kraftfulla nya tekniker, såsom de i molekylär genetik och NMR-spektroskopi, gör det möjligt för oss att analysera biologiska fenomen i fler och mer precisa molekylära termer. Dessa studier har lett till kommersiellt värdefulla utvecklingar inom läkemedelsdesign och syntes, kriminalteknik, miljö-avkänning och en hel rad andra områden. Vidare framsteg inom biokemi är till stor del ansvarig för fördelningen av de traditionella gränserna mellan cellbiologi, medicin, fysik och kemi.
 
Den biokemiska Institutionen i Oxford är en av de största i Europa, och inkluderar akademiska divisioner: Cell-och Kromosom biologi, gener och utveckling, molekylär biofysik, molekylär-och system biokemi, och glykobiologi institutet / läkemedelsutvecklings institutet. 

Avdelningen är mycket aktiv inom forskning, med cirka 300 doktorander och forskare. Bredden av dessa aktiviteter återspeglas i ramen för grundkursen och bygger upp undervisningen. Institutionen har utmärkta forskningsanläggningar - efter att ha flyttat in i vår nya byggnad i september 2008 - och utmärkta undervisningslokaler, datanät och tillgång till ett stort utbud av online-och papperstidskrifter.

 

En viktig aspekt av Oxford biokemi kurs är dess fyraåriga projekt, som varar 18 veckor på heltid, vilket gör att du kan utforska både laboratoriebaserad forskning och specifika framsteg inom biokemin i detalj. Du väljer projektet själv. Under ledning av en gruppledare, kommer du designa dina egna experiment, och lär dig att planera forskningsprogram och presentera dina resultat och idéer - muntligt och skriftligt - för andra arbetstagare inom området. Erfarenheterna är mycket uppskattade av arbetsgivare. Projektet ger också möjlighet att reflektera över din förmåga och entusiasm för en forskarkarriär. Ett tiotal elever varje år kan genomföra sitt projekt i utvalda europeiska universitet inom ramen för Erasmus utbytesprogram, och vid Princeton University i USA.

Biokemister spelar en allt större roll i biologiska, miljömässiga och kliniska områden, med sysselsättningsområden som sträcker sig från sjukvård till jordbruket. Biokemisk analys används i klinisk- och kriminalteknik, till exempel DNA-fingeravtryck, samt inom livsmedels- och läkemedelsindustrin. Andra områden av anställning innefattar bioteknik och bioinformatik. Nya biokemi akademiker inkluderar en doktorsexamen som forskare i klinisk medicin , en finansanalytiker , en marknadsundersökning verkställande, och forskningsassistent vid ett kinesiskt universitet. 

Studenter som är intresserade av den här kursen kan också överväga biologi, biomedicin, kemi eller humaniora.

 

 
Kommentera inlägget här:

Allmänt
Läppglans blogglista.se Personligt bloggar