Studier, Livet & Förberedelser

Denna blogg kommer handla om studier, stipendier, studieteknik, planering, organisation m.m allt för att du ska nå dina mål!

klassiska och engelska

Kategori: Allmänt, Fritid, Jobb, Skola, Utbildning, antik historia, engelska, engelska studier, grundutbilning, gymnasiet, klassiska, klassiska studier, krav, kurser, metoder, oxford, plugg, praktik, prestation, stressful, stressigt, studier, universitet, universitetet

Klassiska
 
Klassiska studier innebär att man studerar språk, kultur, historia och tankesättet på de civilisationerna i antikens Grekland och Rom. Kursen erbjuder möjlighet att studera litteratur (epos, drama, historieskrivning och mycket annat), historia och arkeologi i det grekiska och romerska medelhavet, filosofi (både gammal och modern) och lingvistik.
 
Oxford har de största avdelningarna i världen för klassiska studier, med oöverträffad undervisning, bibliotek, museiresurser och en rad fritidsaktiviteter, inklusive föreställningar av grekiska pjäser och olika samhällen. 
 
Då kursen omfattas av de gamla språken (latin och grekiska) kommer det vara obligatoriskt för studenterna att lära sig dessa språk. Många texter läses på original språken under kursen och det är viktigt att kunna följa med. Det finns möjlighet att välja en mer avancerad kurs om man redan kan språken eller en grundkurs om man vill lära sig dem från början. 
 
Karriärer efter detta ämne är inom juridik, lärare, bokföring, offentlig förvaltning, ekonomi, media, förslagsverksamhet, advokat och utgivare eller redaktör. 
 
Studenter som är intresserade av den här kursen kan också överväga att läsa andra klassiska kurser eller antik historia. 
 
 
 
Klassiska studier och engelska
 
Klassiska studier och engelska innebär ett särskilt intresse för litterära och kulturella interaktioner. Man kan välja att läsa engelska tillsammans med latin, grekiska eller båda. 
 
Oxford har en lång och framgångsrik tradition av forskning och undervisning i både klassiska studier och engelska, den klassiska undervisningen är störst i världen, och den engelska är störst i landet. Kurserna länkas samman genom att jämföra språken och historians utveckling. 
 
Man kan arbeta inom media, management, reklam, bibliotekarie, frilansande författare och lärare.
 
Studenter som är intresserade av den här kursen kan också överväga tt läsa andra klassiska kurser eller andra kurser i engelska.
 
 
 

KOMMENTARER:

  • Studieintresserad säger:
    2014-03-17 | 21:43:31

    Vilken årskurs går du i ?
    (du värkar ha mycket att göra för ibland skriver du inte på flera dagar) Kan du sen skriva lite om vad varje gymnasie inriktningar kan ge för jobb? T.ex Natur, Samhälle och sådana som inte är högskole förberedande.

    Svar: Hej!
    Det har varit en hel del att göra förra veckan i samband med min födelsedag och alla uppsatser som ska in. Därför har jag skrivit mycket på annat håll och inte hunnit skriva här :)

    Självklart kan jag skriva om de olika gymnasieinriktningarna och vilka jobb möjligheter de ger. Dock får det komma lite senare, men det kommer!

    Vad kul att du följer min blogg och är studieintresserad! Du får mer än gärna skicka in kommentarer på sådant du skulle vilja läsa mer om.

    Ha en fortsatt trevlig kväll :)
    Nalix

Kommentera inlägget här:

Allmänt
Läppglans blogglista.se Personligt bloggar